Stärk din hälsa med NOW FoodsHandla

Spirulina

Spirulina är värt att veta mer om. Vad exakt är detta framväxande tillägg? Och vad är det bra för? Vi berättar!

Vad är Spirulina?

Spirulina är en blågrön alg med spiralform. Därav namnet 'spirulina' på latin. Spirulina är nästan lika gammal som jorden själv, cirka 2,5 miljarder år. Spirulina ses som en alg som befinner sig mellan bakterier och växter. Numera odlas den främst i utomhustankar i varma länder runt ekvatorn.

Vad är spirulina bra för?

Spirulina har ett exceptionellt högt näringsvärde med ett proteininnehåll på upp till 60 till 60%. Detta är den högsta av alla livsmedel, till och med högre än kött eller soja! Fördelarna med spirulina inkluderar följande:

  • Innehåller lättupptagbara och smältbara proteiner och en proteinkoncentration på upp till 70%
  • Rik på vitaminerna A, B1, B2, B6, C, E och K
  • Innehåller kalcium, magnesium och järn, varav kvinnor är mer benägna att få brist.
  • Har många essentiella fettsyror GLA, DHA och EPA, som är användbara för hjärnan och lederna.
  • Rik källa till antioxidanter, hjälper till att ta bort gifter och fria radikaler från din kropp.
  • Håll tarmfloran i balans.
  • Stabiliserar blodsockret för att reglera blodnivåerna korrekt.
  • Stöder den friska sköldkörteln, eftersom den innehåller jod.
  • Har en antiinflammatorisk effekt vid bland annat PMS-besvär, artrit och allergier.
  • Främjar den övergripande energinivån och immuniteten på grund av ovanstående egenskaper.

Spirulina eller chlorella? Eller båda?

Nu när du läser detta kanske du undrar vad skillnaden är mellan spirulina och chlorella. Om du är benägen att få diarré, bör du välja spirulina. Om du ofta lider av förstoppning är chlorella det bättre alternativet. Vill du ha en stor proteinkälla som idrottare? Eller stöd för viktminskning? Gå sedan för spirulina. Men om du får i dig mycket gifter, som rökning, alkohol, arbete i byggbranschen eller en mattaffär, välj chlorella.

Har spirulina biverkningar?

Spirulina har förklarats säkert av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA). Det gör att friska personer inte upplever några negativa konsekvenser när de håller sig till de rekommenderade doserna. Däremot kan illamående, trötthet, buksmärtor och huvudvärk förekomma hos personer som precis har börjat använda spirulina. Detta beror på att gifter frigörs i kroppen. Eftersom spirulina innehåller jod rekommenderas spirulina absolut inte för personer med sköldkörtelproblem.

Hur mycket spirulina per dag?

En normal vuxendos är cirka 5 gram per dag. Idrottare kan använda 10 gram eller mer per dag.

Vilka spirulinatillskott finns det?

BareOrganics Spirulina Powder

BareOrganics Spirulina

Vill du ha mer energi på en dag? Eller hjälpa din kropp att detoxa på ett naturligt sätt? Gå till BareOrganics Spirulina Powder. Lägg bara till 1 skopa till din gröna favoritsmoothie eller recept. Detta naturliga, veganska tillskott ger extra energi och immunitetsstöd. Har återanvändbar förpackning.

NOW Foods Organic Spirulina Double Strength

NOW Foods Biologische Spirulina

Föredrar du surfplattor? Eller är du en idrottare? Gå sedan till NOW Foods Organic Spirulina Double Strength-tabletter. Detta tillskott är fullt av järn, mineraler, aminosyror, enzymer, vitaminer och GLA för att förbättra immunförsvaret och bekämpa allergier. Dessutom sänks kolesterolnivån och tillskottet motverkar trängsel, nysningar, och klåda vid allergier. NOW Foods-tillskott är alltid GMP-kvalitetssäkrade. Vi har även den icke-ekologiska varianten: NOW Foods Spirulina Double Strength.

NOW Foods Special Two Multi

NOW Foods Multivitaminen

Eller letar du efter multivitaminer med spirulina? Då är NOW Foods Special Two Multi ett bra alternativ. Detta tillskott har en antioxidant effekt och innehåller många superfoods och örtextrakt, nämligen ekologisk spirulina, chlorella, alfalfa juice koncentrat, grönt te extrakt, ekologiskt nyponpulver, lutein, lykopen, bromelain och papain. Återigen är GMP-kvaliteten säkerställd.

Vill du köpa Spirulina?

Nyfiken på vad spirulina kan göra för dig? Prova det i vårt omfattande spirulina-sortiment. Letar du fortfarande efter något annat? Oroa dig inte, vi har många andra kosttillskott som kan passa dig. Beställd före 23:59, uppfylld idag!