Stärk din hälsa med NOW FoodsHandla

Schampo barer

Tvättar du håret med ett "vanligt" schampo? Eller tvättar du håret med schampo? Schampobaren blir allt mer populär, även känd som hårtvålblock eller schampotvål. Schampobaren är bara ett utmärkt tillskott i en värld där vi blir allt mer medvetna om konsumtion och hållbarhet. Visste du att du med en schampobar bidrar till en plastfri framtid och sparar vatten? Så tvätta håret utan avfall och plastfritt!

Vad är schampobars egentligen?

Ett schampo eller hårtvålblock är exakt samma som ett vanligt schampo. En schampo bar har en fast form istället för en flytande. Dessutom består flytande schampo av 80% vatten. En schampobar består huvudsakligen av naturliga ingredienser. Basen för vanliga schampobars innehåller ett eller flera av följande ämnen: natriumpalmolja, sheasmör, natriumlaurylsulfat, palmolja, olivolja, glycerin och vatten. Din schampobar kommer att hålla 90 till 110 tvättar och ger dig ett flaskfritt badrum!

Hur kom schampon till?

Det är nog redan klart att schampobaren gör comeback. Men hur började det hela? Varför är schampobaren tillbaka? Tidigare använde man till exempel vegetabilisk stärkelse och träaska för att absorbera överflödiga oljor i håret och på så sätt rena håret. I början av 1800-talet började man också använda tvål. Dessa tvålstänger var gjorda av palmfrukter och kokosolja och användes för både hår och kropp.

På 1930- och 1940-talen, med uppkomsten av flytande medel som forskare skapade för att effektivt ta bort smuts, kom opportunistiska kosmetiska företag på idén med flytande schampo. Detta var början på en miljardindustri! Som ett resultat ebbade tvåleffekten ut ett tag och alla hänfördes av "magin" med flytande schampo och andra nya kosmetika som sköt upp som svampar. Runt 1988 återuppstod tvålpionjären Lush med renässansen av schampo och tvål. De senaste åren har du också märkt att det finns fler och fler rörelser som engagerar sig för en plastfri och mer hållbar framtid. Varumärket HappySoaps är ett bra exempel på detta.

Varför en schampobar istället för "vanligt" schampo?

Det finns flera anledningar till varför du kan välja att välja en schampobar:

 • Du vill bidra till en plastfri framtid med en schampobar.
 • En schampobar håller längre, vilket också gör din plånbok glad.
 • Ett badrum utan plastflaskor är bättre för världen, men också vackrare!
 • Bara för att du vill gå tillbaka till grunderna.
 • De flesta schampobarer innehåller endast naturliga ingredienser.
 • Genom att använda en schampobar sparar du också vatten.
 • Vanligt schampo innehåller ofta kemiska ingredienser.
 • Med en schampobar kan du tvätta håret i genomsnitt 90 till 110 gånger.
 • Alla dessa färgglada tvål- och schampostänger lyser upp ditt badrum!

Vad finns det för schampobars?

Det finns fler och fler märken och typer av schampobarer. Om du bara tittar på schampobarsmärket HappySoaps så finns det en passande schampobar för varje hårtyp. För blont hår kan du använda schampobaren Purple Rain. Om du lider av mjäll eller en känslig hårbotten rekommenderar vi Aloe Vera You Much schampobaren. Om du har torrt och skadat hår kommer du att dra nytta av kokosnötens närande egenskaper. Och för att få ut det bästa av dina lockar finns det en schampobar: You're One in a Melon! Så det finns en schampobar för varje frisyr som kommer att göra ditt hår glad!

Vilken schampobar är för torrt och skadat hår?

Har du torrt och svårt skadat hår? Och vill du bidra till en plastfri framtid och en hållbar livsstil? Sedan kan du tvätta håret med följande schampobars. Så här ger du dina torra och skadade hårstrån en megaboost!

Aloë You Vera Much
På grund av den vårdande karaktären hos aloe vera är denna schampobar bäst för skadat hår. Dessutom fungerar schampobaren också bra mot en kliande och känslig hårbotten och mjäll. Med normalt eller fett hår håller denna schampobar ditt hår och hårbotten frisk.

Tea-Riffic
Är du en älskare av doften av grönt te och lider du av skadat, slappt och torrt hår? Sedan Tea-Riffic, schampot för dina hårlås! Du kan även använda denna schampobar med grönt te på normalt hår för en fin doft och lugnande effekt på din hårbotten.

Kanelbulle
Stort fan av kanel? Och lider du av torrt, slappt, skadat och tunt hår? Då passar Cinnamon Roll perfekt till ditt hår. Du kan också använda denna kryddiga aromsensation för normalt hår. Kanel ger näring och vårdar ditt hår så att det glänser igen.

Chamomile Down & Carry On
Sugen på vårvibbar i ditt badrum? Denna knallgula kamomillschampo gör dig glad som en (färgad) blondin! Även Chamomile Down &. Carry On är idealisk för en känslig hårbotten och skadat hår. Två flugor i en smäll.

Vilken schampobar är för känslig hud?

Lider du av en känslig hårbotten som ofta kliar eller flagnar? Då är Aloe You Vera Much, Tea-Riffic och Chamomile Down & Carry On det bästa för att motverka klåda och irritation, samtidigt som de ger näring och skötsel av ditt hår optimalt. The Purple Rain passar även för känslig hud, du kan även använda denna schampobar som silverschampo.

Vilken schampobar för lockar?

Är du den stolta ägaren av lockar? Sen vet man också att lockar ofta gör som de vill. Vi har också en schampobar för dina graciösa fjädrar: You're One in a Melon. En schampobar som tämjer burrigt och frissigt hår. De fuktgivande och närande egenskaperna hos melon säkerställer att dina lockar är vackert definierade. Vill du inte det här också?

Vilken schampobar är för normalt hår?

Om du har normalt hår och inte så mycket speciellt behöver göras förutom att städa kan du unna dig schampostängerna Purple Rain eller In need eller Vitamin Sea. På så sätt är du säker på en fräsch coupé och håller den frisk!

Vilken schampo bar för färgskydd?

Vill du skydda dina färgade hårstrån så att din hårfärg inte bleknar snabbt? Sedan, beroende på färg, rekommenderar vi antingen Purple Rain (särskilt snyggt för blondiner) eller Chamomile Down & Carry On schampobaren! Skyddande, närande och lugnande, allt i en schampobar.

Använda en schampo bar, hur gör man det?

Till en början kanske du tänker: vad jobbigt med en schampobar. Men inget är mindre sant! Det fungerar helt enkelt.

 1. Blöt dina händer.
 2. Gnugga schampot mellan handflatorna. Du kan också gnugga schampot direkt över håret.
 3. Massera håret med det skum du har nu.
 4. Skölj skummet från håret.
 5. Förvara schampobaren på en torr plats, till exempel en träskiva eller en schampobarpåse.
 6. Och voila; du har nu rent hår och bidragit till en bättre värld.

Efter svängningen av schampobaren kan du välja en balsamstång om det behövs. På så sätt ger du håret extra fukt.

Beställ de bästa schampobarerna på Bono.shop

Vill du också gå till schampobarerna, för att du vill bidra eller bara för att du blir glad av ett så muntert tvålblock i ditt badrum? Hos Bono.shop hittar du en passande schampobar för alla hårtyper. Se även resten av vårt sortiment för hårvård från toppmärken, som Moroccanoil, Olaplex och OASE. Beställningar före 23:59 fylls samma dag!