Stärk din hälsa med NOW FoodsHandla

Schampo

Schampo är en groomingprodukt som du nästan använder dagligen. Hur väljer och köper du det bästa schampot för din hårtyp i en värld med så mycket val? Detta är en betydande utmaning. Ibland kan man inte se skogen för träden när det gäller att välja schampo. Bono kommer att sätta stopp för detta och hjälpa dig att välja det bästa schampot så att du också kan paradera med de hälsosammaste och vackraste låsen.

Varför använder du schampo?

Du använder helt enkelt schampo för att ta bort talg, svett, döda hudceller, smuts och stylingprodukter (även känd som uppbyggnad) från din hårbotten. En ren hårbotten är en frisk hårbotten. Så allt börjar med att köpa ett bra schampo! Men att rengöra ditt hår är inte det enda hårmålet, du vill också att ditt hår ska se friskt och vackert ut, vilket betyder att du vill ha bra hår! Förutom rengöring måste ett schampo också vårda ditt hår. Och vi vet att inte alla hårtyper är likadana. När det kommer till schampo finns det ingen lösning som passar alla.

När är schampo bra?

Att tvätta håret är en så självklar åtgärd, ändå är användningen av bra schampo viktigt för ditt hår. Ta dig tid med det! I slutändan är ett bra schampo ett bränsle för ditt hår. Ett schampo rengör, vårdar och ger näring till ditt hår. Så, mata ditt hår med det bästa bränslet (schampo) och det kommer att vara evigt tacksamt. Och du också, för vem gillar inte att gå runt med fint hår? Ett bra schampo består i första hand av aktiva ingredienser som bidrar till hälsan hos din hårtyp (torrt, oljigt, fint, färgat etc.), varefter faktorer som doft, konsistens och liknande spelar in.

Vilket schampo för torrt, hårt skadat och burrigt hår?

Ser ditt hår ut som ett fågelbo? Torrt, stelt, burrigt och utan liv? Då tillhör du kategorin personer med torrt, (kraftigt) skadat och burrigt hår. Ofta består skadat hår av hår med skadade hårstrån. Hårskaftet är den del av håret som sticker ut ur huden. Hur blev ditt hår så skadat? Vanligtvis beror detta på friktion (handduk och stylingverktyg), exponering för yttre faktorer (hav, sol, torr luft, etc.) och kemiska behandlingar (hårfärgning, blekning, perm, etc.). Så du måste intensivt ge näring och vårda torrt, hårt skadat och burrigt hår! Tänk på schampon med arganolja, som Moroccanoil eller den magiska formeln Olaplex för svårt skadat hår.

Vilket schampo för färgat hår?

Det man alltid får panik över som kvinna när man färgar håret är att hårfärgen snabbt bleknar och tappar sin glans. Det är därför det är viktigt att välja ett schampo som är speciellt framtaget för färgat hår. Dessa schampon är framtagna för att hjälpa till att låsa in färgen och skydda den från att blekna. Leta efter schampon som innehåller ingredienser som hydrolyserat keratin och färgskydd. Dessa ingredienser hjälper till att reparera och stärka håret, samt skyddar färgen från att blekna. Undvik också schampon som innehåller sulfater, eftersom de kan ta bort färgen och göra håret tråkigt. Leta istället efter sulfatfria schampon som är skonsamma mot håret.

Vilket schampo är för fett hår?

Flottigt hår. Den är kladdig och glänsande och är allt annat än fin och omhändertagen. Ändå lider många av detta problem. Och att tvätta håret varje dag är inte hälsosamt och det slutar med att problemet förvärras. Genom att rengöra din hårbotten för ofta, börjar dina talgkörtlar att producera mer talg. Så ditt hår blir ännu fetare. Använd ett milt schampo och satsa på schampon utan silikon. Det lönar sig också att fräscha upp håret med lite torrschampo mellan användningarna.

Vilket schampo fungerar mot håravfall?

Håravfall är ett problem som många män och kvinnor måste ta itu med dagligen. Ingen är glad över detta. Som tur är kan du med ett bra schampo stimulera hårväxt och minska håravfall. Vill du bekämpa håravfall är schampon med (beprövade) aktiva ingredienser det bästa. Tänk till exempel på ämnen som niacinamid (vitamin B3), Saw Palmetto, koffein, biotin och Emu Oil. Dessa förbättrar hårväxten och hämmar håravfall. Varumärken som hjälper dig med att stimulera din hårväxt är Foligain och Regenepure .

Sammanfattningsvis är nyckeln till att hitta det bästa schampot för din hårtyp att förstå ditt hårs unika behov och välja ett schampo som är framtaget för att möta dessa behov. Oavsett om du har torrt, skadat, burrigt eller färgat hår finns det ett schampo som är anpassat efter dina specifika behov. Se till att ta dig tid att läsa etiketter och ingredienser, och överväg att rådgöra med en frisör eller professionell om du är osäker på vilken typ av schampo som är bäst för ditt hår.

Beställ det bästa schampot för ditt hår på Bono.nl

Ett bra schampo främjar hälsan, kvaliteten och utseendet på ditt hår och även din hårbotten. Hos Bono kan du beställa den bästa hårvården för din hårtyp. Tänk på A-märken som Moroccanoil , Olaplex , Oase , Foligain och SugarBear ! Beställ ditt schampo eller favorithårprodukt från oss före 23:59 så har du det i händerna på nolltid med vår prioriterade leveranstjänst.