Stärk din hälsa med NOW FoodsHandla

Vad är arganolja och vad kan det betyda för dig?

Julie Bollaart

What is argan oil and what can it do for you? - Blog Bono.shop

Kärnor från arganträdet (Argania spinosa) Arganolja är en naturlig olja som erhålls från kärnorna från arganträdet (Argania spinosa), som är inhemskt i Marocko. Arganolja är rik på fettsyror och antioxidanter och används ofta i hud- och hårvård. Men denna effektiva olja kan också användas för kulinariska ändamål. Enligt vissa studier kan konsumtion av arganolja ha medicinska fördelar vid behandling av högt blodtryck och diabetes.

Varför är arganolja så populär?

Arganolja - flytande guld Arganolja innehåller vitamin E som hjälper till att ge strålande hår och ungdomlig hud. Den innehåller naturligt en hög koncentration av vitamin E. Detta bidrar till att skydda ditt hår inifrån och ut. Om du använder arganolja konsekvent kommer ditt hår inte bara att bli starkare, utan det kommer också att främja hårväxten.

Hälsofördelar

Arganolja – Flytande guld Men i dagens samhälle marknadsförs arganolja främst i form av hårvård och hudbehandling. Arganolja har blivit så populär i vården att den marockanska regeringen har ökat odlingen av arganlundar. På grund av alla åtgärder som vidtagits för att få fram mer arganolja kallas den ibland till och med för "flytande guld".

Hudvård

Arganolja bearbetas ofta i hudkrämer, lotioner, serum, ansiktsmasker och salvor. Fans av arganolja hävdar att det flytande guldet till och med kan behandla hudåkommor som akne, eksem, psoriasis, brännskador och hudinfektioner. Detta beror på den höga koncentrationen av antioxidanter som finns i arganolja, inklusive oljesyra och linolsyra, som vissa studier tyder på kan också förhindra åldrande av huden genom att neutralisera fria radikaler som skadar celler.

Arganolie för huden Enligt en studie från 2015 i Clinical Interventions in Aging, resulterade lokal användning av arganolja av postmenopausala kvinnor i två månader i en signifikant ökning av hudens elasticitet. Denna effekt förstärktes genom att använda kosttillskott som innehåller arganolja eller hårkomponenter. Som tidigare nämnt kan arganolja också vara till hjälp för att lindra brännskador och hudinfektioner. Till exempel kan oljans antibakteriella egenskaper vara tillräckligt kraftfulla för att förhindra infektion och/eller främja läkning.

Arganoljans effekter på brännskador och hudinfektioner har endast testats på råttor. Råttorna som användes i studien behandlades för andra gradens brännskador som verkade läka snabbare med arganolja än de som behandlats med standardbrännkräm.

Arganolja ingredienser och kosttillskott för förbättrade egenskaper:

Kosttillskott som innehåller den mest effektiva ingrediensen av arganolja; vitamin E.

NOW Foods Vitamin E Cream

Handla NOW Foods Vitamin E Cream på Bono

NOW Foods Vitamin E Cream ger huden näring optimalt och består av den mest effektiva ingrediensen av arganolja; vitamin E. Denna vitamin E-kräm eliminerar torr, flagnande hud på kroppen och förbättrar åldersfläckar eller ärr.

OASE Hårvitaminer

Handla OASE Hair Vitamins på Bono

När du vill skämma bort ditt hår med vitamin E, men även 16 andra högkvalitativa ingredienser är OASE Hair Vitamins en bra lösning. Dessa läckra hårvitaminer stödjer hårproblem orsakade av graviditet, vitaminbrist, fluktuationer i hormonnivåer eller stress och får ut det mesta av ditt hår för en sund hårväxt. Så du får inte bara fördelarna med arganolja, utan även fördelarna med andra toppingredienser inom hårvård!

OASE Hudvitaminer

Handla OASE Skin Vitamins på Bono OASE Skin Vitamins är ett tillägg till de läckra hårvitaminerna, OASE har nu även härliga hudvitaminer med vitaminerna A, B6, B12, C, D3 & även E. Dessa gummier förbättrar hudkvaliteten på sitt unika sätt och ger näring till huden, föryngrar och stärka den.

Lindens Vitamin E 100 IE

Handla Lindens Vitamin E på Bono

Lindens Vitamin E 100 IE är ett fettlösligt vitamin och anses vara en viktig antioxidant för att skydda friska celler och vävnader från skadliga, fria radikaler.

Förutom att stärka och göra huden och håret friskare skyddar Lindens Vitamin E 100 IE även celler, blodkärl, organ, ögon och vävnader.

Hårvård

Arganolja tros förbättra hårkvaliteten genom att förhindra skador på hårstråets yttre nagelband och samtidigt bevara de naturliga pigmenten (melanin) som ger håret dess färg.

Enligt en studie från Brasilien från 2013 kunde arganolja förbättra hårkvaliteten och färgbevarandet efter att ha genomgått flera hårfärgningsbehandlingar. Hårfärgning är en av de tyngsta procedurerna som håret kan genomgå, och arganolja verkar ha en skyddande effekt jämfört med kommersiella hårbalsam.

De bästa Arganoljeprodukterna för hårvård hittar du hos Bono:

Moroccanoil-behandling

Moroccanoil Treatment shop på Bono

Moroccanoil Treatment 100ml . Denna flytande guldolja har använts av hårexperter i flera år. Behandlingen gör allt: den stärker, återställer, minskar frissigt hår, ger glans, skyddar mot UV-strålar och minskar till och med föningstid. Den unika blandningen av arganolja, linfröextrakt och silikoner får håret att se och kännas friskare omedelbart. Denna produkt finns även i en lightversion, speciellt framtagen för blondiner.

CHI - Argan hårolja

Handla CHI Argan Oil på Bono

CHI Arganolja 89ml CHI Arganolja. Denna CHI argan hårolja är en lätt, snabbt absorberande blandning av oljor speciellt framtagen för att föryngra och återfukta tråkigt, skadat hår. Arganolja innehåller antioxidanter och vitamin E. Denna lyxiga oljeblandning gör ditt hår smidigt direkt. Så du har ett friskt hår med otrolig glans och rörelse på nolltid. Dessutom hjälper den unika oljeblandningen också till att skydda ditt hår från skador från termisk styling och UV-strålar. Resultatet efter användning av CHI Argan Oil: slätt och friskt hår.

CHI Argan Oil Schampo

Handla CHI Argan Shampoo på Bono

CHI Argan Oil Shampoo kombinerar en unik blandning av exotiska oljor inklusive arganolja som skonsamt rengör och föryngrar torrt, skadat hår. Detta CHI arganoljeschampo återställer fukt och viktiga vitaminer, antioxidanter och stärkande proteiner som skapar ett friskt och glänsande hår. Skonsam rengöring och vård i ett steg. Goda nyheter: den här linjen har också ett matchande balsam som lämnar ditt hår otroligt näring och strålande.

Letar du efter produkter med arganolja eller håringredienser hos Bono?

Nu när du förstår vad arganolja är, är det dags att få denna fina olja i ditt hem. Hos Bono hittar du ett brett utbud av hårprodukter och kosttillskott med arbetskraften hos arganolja och många andra oljor, antioxidanter, mineraler och vitaminer. Beställ det ditt hår behöver. Beställ före 23:59 så skickas det idag.