Stärk din hälsa med NOW FoodsHandla

Astaxanthin: det naturliga botemedlet som förstärker din hud och hår

Julie Bollaart

Astaxanthin: the natural remedy that boosts your skin and hair

Letar du efter ett sätt att få din hud, hår och ögon att glöda och samtidigt öka din hälsa? Leta inte längre, eftersom astaxanthin är lösningen för dig! Denna kraftfulla naturliga substans har extraherats från mikroalger och har många hälsofördelar som gynnar både ditt utseende och ditt inre. I den här bloggartikeln ska vi titta närmare på vad just astaxantin är, vad det kan göra för dig och hur du kan få in det i din dagliga kost på ett enkelt och effektivt sätt.

Vad är astaxantin egentligen och var kommer det ifrån?

Astaxanthin är ett naturligt ämne som finns i vissa arter av mikroalger, såsom Haematococcus pluvialis. Dessa mikroalger producerar astaxantin som ett slags skydd mot stressfaktorer som höga temperaturer, UV-strålning och brist på näringsämnen. Astaxanthin är ett rött färgämne som främst används för att ge mat och dryck en rödaktig färg, till exempel i vissa typer av fisk och karamelliserat socker. Astaxantin utvinns också från skal av kräftdjur, men det mesta av astaxantin som används i kosttillskott är framställt av mikroalger.

7x hälsofördelar med astaxanthin

Astaxanthin är ofta förknippat med ett antal potentiella hälsofördelar. Vi listar dem åt dig nedan

 1. Minska inflammation: Vissa studier tyder på att astaxantin kan minska inflammation och därigenom minska risken för vissa sjukdomar.
 2. Förbättring av hudens hälsa: Astaxanthin kan hjälpa till att skydda huden från UV-skador och bidra till en hälsosam hudstruktur och elasticitet.
 3. Förbättring av ögonhälsa: Vissa studier tyder på att astaxantin kan bidra till att förbättra ögonhälsan genom att skydda ögonen från UV-skador och minska inflammation.
 4. Förbättring av muskelprestanda: Det finns bevis för att astaxantin kan bidra till att förbättra muskelprestanda hos personer som ägnar sig åt fysisk aktivitet.
 5. Att förbättra immunförsvaret: Vissa studier tyder på att astaxantin kan stärka immunförsvaret och därigenom öka immuniteten.
 6. Minska stress: Astaxanthin kan hjälpa till att minska stress och bidra till förbättrad mental seghet.
 7. Sänka blodtrycket: Det finns bevis för att astaxantin kan sänka blodtrycket och därigenom minska risken för hjärt-kärlsjukdom.

Vad gör astaxantin för ögonen?

Astaxanthin: det naturliga botemedlet som förstärker din hud och hår

Astaxanthin kan vara ett bra komplement till din ögonhälsa. Denna kraftfulla naturliga substans kan hjälpa till att skydda dina ögon från UV-skador samtidigt som den minskar inflammation. Detta kan hjälpa till att upprätthålla en sund ögonstruktur och minska risken för vissa ögonproblem. Dessutom kan astaxantin hjälpa till att förbättra blodcirkulationen i ögonen, vilket kan bidra till att förbättra ögats prestanda. Kort sagt kan astaxantin vara ett bra sätt att stödja och bibehålla din ögonhälsa.

Vilka är biverkningarna av astaxanthin?

Astaxanthin anses allmänt säkert när det används enligt de rekommenderade doserna. Det finns dock några biverkningar av astaxantin som har rapporterats, även om de vanligtvis är milda och sällsynta. Här är några av de biverkningar som har rapporterats vid användning av astaxantin:

 • Magbesvär: Vissa människor klagar över magbesvär, såsom illamående, kräkningar och diarré, efter att ha använt astaxantin.
 • Huvudvärk: Huvudvärk är en rapporterad biverkning av astaxantin, även om det inte är klart hur ofta detta inträffar.
 • Allergiska reaktioner: Vissa personer har allergiska reaktioner mot astaxantin eller de ämnen det är förpackat med, vilket kan orsaka hudutslag, nässelfeber eller andningssvårigheter.
 • Andra biverkningar: Andra biverkningar som har rapporterats vid användning av astaxantin inkluderar yrsel, trötthet och dåsighet.

Dessa biverkningar av astaxanthin är inte vanliga. De flesta människor tål astaxanthin bra. Om du upplever biverkningar när du tar astaxantin, kontakta alltid en läkare innan du fortsätter att använda det.

Vilka livsmedel innehåller astaxantin?

Astaxanthin förekommer naturligt i vissa typer av fisk, inklusive lax, öring och räkor. Det kan också läggas till livsmedel som färgämne eller kosttillskott. Här är några livsmedel som innehåller astaxantin:

 • Fisk: Som tidigare nämnt innehåller vissa typer av fisk, som lax och öring, astaxantin. Halten av astaxantin i fisk varierar beroende på vilken typ av fisk och den kost den fick.
 • Kyckling: En del kycklingfoder innehåller astaxantin för att ge kycklingen en röd färg, vilket resulterar i rött kött från kycklingen.
 • Ägg: Vissa ägg, som guldägg, innehåller astaxantin som ett resultat av fodret som ges till kycklingarna.
 • Kosttillskott: Astaxanthin kan även användas som kosttillskott i form av kapslar, tabletter eller pulver.

Tänk på att astaxantin vanligtvis används i små mängder och inte alltid anges på förpackningen av dessa produkter.

Astaxanthin: det naturliga botemedlet som förstärker din hud och hår

Handla kosttillskott med astaxantin

Det finns olika typer av kosttillskott tillgängliga med astaxantin, inklusive kapslar, tabletter, pulver och sirap. Vilket tillskott som är bäst att ta beror på dina personliga preferenser och de specifika mål du vill uppnå. Bono säljer olika kosttillskott som innehåller astaxantin, exklusivt från märken som är kända för att testas för kvalitet och renhet.

NOW Foods Astaxanthine 10 mg (60 mjukgel)

NOW Foods Astaxanthine 10 mg (60 mjukgel)

NU Astaxanthin härrör från icke-GMO Haematococcus pluvialis mikroalger. Denna extra starka produkt innehåller mer astaxantin (10 mg per mjukgel) än andra astaxantintillskott.

Bono Astaxanthine 4mg (60 mjukgel)

Handla Bono Astaxanthine 4mg (60 softgels) hos Bono Bono Astaxanthin är en antioxidant och skyddar celler från skador. Det kan också förbättra immunsystemets funktion. Människor använder astaxantin för många ändamål, inklusive Alzheimers sjukdom, atletisk prestation, hudens åldrande, träningsinducerad muskelsmärta och många andra. Dessa mjukgeler från Bono innehåller 4mgof astaxanthin

OASE Skin Vitamins 1 månad (60 veganska mjuka gummin™)

Handla OASE Skin Vitamins på Bono Om du vill ge din hud en boost är OASE Skin Vitamins gummies idealiska för detta. Förutom astaxantin (4mg) innehåller de läckra vitamingummierna även andra ingredienser som biotin, aminosyror, folsyra, selen, zink och careflow (mangofruktpulver). OASE Skin Vitamins är en vegansk kollagenbooster som får din hud att se ung, stram och strålande ut igen.

Handla astaxantintillskott på Bono

Astaxanthin kan vara ett bra sätt att öka din hälsa och hjälpa dig att vara ditt bästa jag. Om du vill veta mer om astaxanthin eller har några frågor, tveka inte att kontakta våra kundtjänstspecialister.